Velkommen til Moss Schakklub


I Moss Schakklub  har vi åpent for alle som vil spille sjakk. Klubben ble stiftet i 1918, og har siden den gang fostret frem mange gode spillere. Vi treffes i lokalene til Vansjø Båtforening i Øreveien 38, 1533 Moss. Vi har åpent fra kl. 18:00 - 23:00 hver torsdag. 

Kontakt oss gjerne på e-post: post@sjakknet.no

For de nyeste sjakknyhetene, for både inn - og utland, så anbefales Bergens Schakklub.

Her har Moss Schakklubs Ungdom ( MSU )  fått opp en ny flott hjemmeside

Oppdaterte ratingtall finnes på ratingsiden hos Norgesratinga

Facebooksider; Moss Schakklub , Østfold Sjakkrets , Moss Schakklubs Ungdom

 
 
 
 

Side 1 av 19   >  >>

des. 5, 2019
Jonatan ble klubbmester.
Postet av: Arnstein
nov. 16, 2019
Jonatan ble klubbmester. Resultater finner du her :   Dag 1   Dag 2 
Postet av: Arnstein
nov. 2, 2019

Fredag 8 november spilles ØM i lynsjakk i Sarpsborg. Påmelding her. Det spilles også 2 hurtigsjakk turneringer i Sarpsborg denne vinteren .Arne Rogers minneturnering. og Oddvar Eriksens Æresturnering.

Denne helgen begynner også seriesjakken. Moss stiller med 4 lag. Ett i hver divisjon.

Moss 1 møter Hønefoss og OSS 2 denne helgen. Moss 2 møter Fredrikstad 1 . Moss 3 møter Nordstrand 7  og Moss 4 møter Offerspill 3.  Vi ønsker lykke til.  

Postet av: Arnstein
okt. 5, 2019

Hei alle medlemmer!

Inntil videre så bes alle medlemmer om å bruke vår e-post adresse for klubben, post@sjakknet.no ved behov for kontakt. Dette gjelder IKKE i forhold til klubbens turneringer, de meldes til turneringsleder som normalt.

På forhånd takk!

Mvh

Styret Moss Schakklub

Postet av: thomasw
sep. 29, 2019

Lars Onstad døde bare 64 år gammel. Lars var en ildsjel i Moss Schakklub fra han som 14-åring ble medlem i 1969. Med bakgrunn i skolesjakken ble han raskt en god spiller som etter hvert tok fem klubbmesterskap og en rekke turneringsseire rundt om. Hans beste prestasjon nasjonalt var da han i 2009 vant Klasse B i NM i hurtigsjakk. I Moss SK var han i flere perioder leder, sekretær og kasserer. Gjennom gode kontakter skaffet han klubben sponsormidler. Da Moss SK i 2006 og 2018 arrangerte Landsturneringene i sjakk med 5-600 deltakere, var han sentral med sine kunnskaper i sjakkadministrasjon. Lars Onstad var æresmedlem i Moss Schakklub. Han er dypt savnet av klubbens medlemmer og av sjakkvenner rundt i landet.

Moss Schakklub
Thomas Wasenius

Postet av: thomasw
sep. 22, 2019
Det var med sjokk og stor sorg vi mottok beskjeden om at Lars Onstad er gått bort. Han døde brått hjemme onsdag 18.september, og ble kun 64 år.
Våre dypeste kondolanser til familien!
Bisettelsen finner sted i Såner kirke torsdag 26.september kl 13:00.
Klubben vil komme tilbake med ett verdig minneord til vårt æresmedlem.
Postet av: thomasw
aug. 23, 2019

Da var høstsesongen i gang i Moss Schakklub.

Første kveld ble det premieutdeling fra inneværende sesong, påmelding til høstmesterskapet , og første runde i høstens lynkarusell. Lynsjakken ble vunnet av Francisco , foran Jonatan og Kjeld.  Fullstendig resultatliste kan du finne her.

Neste torsdag er det oppstart i høstmesterskapet 2019. Rundestart 18,30. Velkommen. 

Postet av: Arnstein
juli 31, 2019

Da er terminlisten for høstsesongen klar. Ligger under "terminliste" i menyen.

Første spillekveld er Torsdag 22 August., med Premieutdeling ,lynsjakk karusell og påmelding til høstmesterskapet 2019. 

Høstmesterskapet starter Torsdag 29 August. Påmelding her. Velkommen.

Postet av: Arnstein
juni 29, 2019

Vi kan gratulere Petter Haugli med Østfoldmestertittelen 2019, Han fikk 5,5 poeng og en 16 plass sammenlagt. 

Tobias Lang Nilsen ble juniormester, med 4,5 poeng på 9 runder.  og med en 30 plass sammenlagt av 67 deltakere. 

Andre deltakere ; Francisco nr. 24 med 5 poeng,  Rune H. nr. 34 med 4,5 poeng ,og en rating forbedring på over 40 poeng. En sterk turnering av Rune. Svein Rishovd ble nr. 32 også med 4,5 poeng. 

Ber alle medlemmene som ikke har fått tekstmelding fra styret om Kindred avtalen, venligst send deres syn på avtalen med :  Ja elle Nei , til undertegnede på tlf: 48095594.Har sendt ut melding til alle medlemmer, Men det kan jo være noen som har fått nytt tlf. nr. ell.l. 

 

Ønsker med dette Moss Schakklubs medlemmer en riktig god sommer. 

Postet av: Arnstein
juni 16, 2019

Østfoldmester i sjakk i 2019 vil i år bli kåret i Nordisk Mesterskap som starter på Quality, Sarpsborg fredag 21.6. http://sjakkinorge.no/ncc-2019/

Beste* Østfoldspiller (Hovedmedlem i en Østfoldklubb) i åpen klasse vil bli kåret til Østfoldmester 2019. Østfoldmester junior vil bli kåret i åpen klasse. Østfoldmester senior og nestor vil bli kåret i seniorklassen hvis de spiller i en egen gruppe.

Premiering:

Pokal til Østfoldmester, beste junior under 20 år, vinner i klassen + 60 år ( seniormester) og vinner i klassen + 70 år ( nestor).

Østfoldmester får i tillegg dekket startkontingent i Landsturneringen 2019 arrangert av Larvik Sjakklubb hvis man deltar i dette. Østfoldmesteren får dekket startkontingenten i dette mesterskapet og i neste års Østfoldmesterskap.

Hvis seniorklassene spiller i en egen gruppe så vil beste Østfoldspiller i denne klassen få dekket startkontingenten i dette mesterskapet og i neste års Østfoldmesterkskap, samt få dekket startkontingent i Landsturneringen 2019 arrangert av Larvik Sjakklubb hvis man deltar i dette.

En gratis startkontingent til Landsturneringen 2019 vil bli trukket blant deltagerne som er hovedmedlem i en Østfold klubb.

* Ved poenglikhet om Østfoldmestertittelen vil det bli spilt stikkamp om mesterskapet.

Postet av: thomasw
juni 10, 2019

Førstkommende lørdag blir det sjakkstand ved kirketorget som en del av mossedagene.Standen er åpen for alle som vil spille sjakk, og vi håper flere fra klubben møter opp for å ta noen partier.

Det blir sjakk både på stort og vanlige brett. Oppmøte mellom kl. 11,00 og 15,00. 

Velkommen.

Postet av: Arnstein
mai 17, 2019

De to siste klubbkveldene er det blitt avholdt en trøff Tidshandicap turnering , med 1 minutt for de beste spillerene med 500 ratingpoeng over motstanderen. Utgangspunkt 10-10. 

Jonatan M.Andersen gikk til topps  etter å ha spilt 5-6 partier på rad med 1 minutt betenkningstid. Nr. 2 ble Arian Amundsen Borgaas, Og nr. 3 ble Lasse Dahl. Fullstendig resultatliste finner du her.

Postet av: Arnstein
mai 5, 2019

Tobias Lang Nilsen vant klubbmesterskapet i Lynsjakk 2019 foran Francisco på 2 plass og Lars Onstad på 3 plass. 

Klasse A ble vunnet av Rune, foran Tor-Egil og Jonatan,

Klasse B ble vunnet av Jørgen, foran Tobias og Marcus.

Postet av: Arnstein
mars 12, 2019

Da er Østlandsserien over for denne sesongen og det er naturlig med en liten oppsummering. Klubben har for første gang stilt med fire lag, ett i hver av divisjonene 1-2-3-4. Seriesjakken utgjør jo en viktig og engasjerende del av klubbens tilbud til medlemmene, og i årets sesong har totalt 28 medlemmer prøvd seg. Dette utgjør såvidt over halvparten av medlemmene, og er slett ikke så verst!

På klubbens førstelag er vi så heldig stilt at de fleste er meget ivrige, og spiller alle eller nær alle kampene. Dette er selvsagt en fordel for meg som lagleder, men enda viktigere er at dette gjør at vi får en bra lag-følelse og motiverer hverandre til god innsats. Førstelaget endte som nr. 5 av de 10 lagene i 1.div., noe som ikke er mer enn knapt «Godkjent», da vi selvsagt hadde ambisjoner om å spille for kvalifisering til Eliteserien også i år. Tilsammen 8 spillere var innom førstelaget i løpet av sesongen, men stammen var 5 spillere som tilsammen spilte 41 av 45 partier.

Klubbens andrelag havnet etter en dårlig start i nedrykningsstriden, og måtte virkelig kjempe de siste kampene. Dette gikk bra, og laget endte til slutt som nr. 5 av 8. Dette var litt under forventet i og med at laget var rangert som nr. 3 etter gjennomsnitts-rating. For å sette ting litt i perspektiv: Vår avdeling ble vunnet av tredjelaget til SK 1911, som i løpet av sesongen stilte med seks spillere over (og tildels mye over) 2100 i rating. Moss-2 var eneste laget som slo vinnerne. Håper årets sesong gir mersmak og ambisjoner om å hevde seg helt i toppen neste sesong! Til sammen 7 spillere var med på andrelaget denne sesongen.

Tredjelaget spilte i 3.div. avd.B og jeg trodde før sesongstart at vi skulle kjempe helt i toppen med laget vårt med rundt 1800 i gjennomsnitts-rating. Men det ble en veldig tøff sesong, der tilsammen 11 spiller bidro til femteplassen av seks lag. I skrivende stund er det ikke helt avgjort hvor mange lag som rykker ned (det avhenger av opp- og ned-rykk til Eliteserien), men det er nok stor fare for at vi rykker ned som det dårligste femtelaget (færre individuelle poeng enn femtelagene i de andre avdelingene i 3.div.).

Fjerdelaget spilte i 4. div. avd. D, og fikk en tøff sesong, der de til slutt endte sist. Tilsammen 9 spillere var innom laget i løpet av sesongen, med gjennomsnitts-rating rett under 1500. Siden klubben nå har ganske mange medlemmer med rating under 1600, så er det klart at mange av disse ikke fikk mulighet til å være med på et lag denne sesongen. Det var en takknemlig oppgave å være lagleder i og med at som oftest sa de fire første som ble spurt ja til å spille. På den annen side betyr dette at mange medlemmer overhodet ikke ble spurt, noe som selvsagt er synd. Seriesjakk er både moro og sosialt, og burde være et tilbud for «alle».

Fint om medlemmer kommer med tilbakemelding om seriesjakken, det er sikkert mye som kan gjøres bedre!

Mvh Svein Rishovd lagleder Østlandsserien 2018/2019

Postet av: thomasw
mars 10, 2019

Hei alle medlemmer. Kontingenten for 2019 er KUN utsendt på e-post i år, og hadde forfall 1.mars. Fortsatt så mangler vi endel innbetalinger. Noen av dere har gitt beskjed om å få flytte dato for innbetaling, mens andre har vi ikke hørt noe fra. Styret oppfordrer alle medlemmer til å innbetale kontingenten så snart som mulig. Hvis dere har fått ny e-post adresse, nytt mobil nr, og / eller ny adresse så husk å gi beskjed til noen i styret slik at vi til enhver tid har oppdaterte medlemslister. 

 

Postet av: thomaswNeste side: Klubbinformasjon