okt. 28, 2018

Minneord for Odd Nordheim


Odd Nordheim til minne

Odd Nordheim er død 76 år gammel. Han kom med i Moss Schakklub i 1973, og var aktiv i klubben i over 40 år. Odd var både en god spiller og en dyktig organisator. Han ble klubbmester en gang, i 1988, og han hadde to perioder som formann i klubben, i 1975 til 1978, og så igjen fra 1986 til 1991. I begge periodene ledet han klubben med sikker hånd. Sjakken i Moss opplevde da noen år med mye turbulens, med splittelse i to klubber. Blant annet fikk han på plass et solid lovverk.

Som spiller var han av det rolige slaget. Hans trekk kom forsiktig uten den store markeringen. Derfor var han en meget behagelig motstander. Han deltok gjennom årene i en rekke klubbmesterskap og andre klubbturneringer. Lagkamper opptok ham også, og han var med på mange landsturneringer, blant annet i Risør i 1978 da Moss stilte et meget sterkt, ungt lag og hvor Odd var lagleder. Odd inviterte også til private sjakkturneringer i sitt hjem i Våler.

I yngre år var Odd en dyktig sprinter, aktuell for landslaget. Han var utdannet ingeniør og arbeidet i Østfold fylkeskommune.

I Moss Schakklub vil vi savne Odd Nordheim, og vi lyser fred over hans minne.

Bisettelsen finner sted i Jeløy Kapell fredag 2.november kl 14:00

Styret
Moss Schakklub  

Postet av: thomasw


Neste side: Klubbinformasjon