mars 12, 2019

Oppsummering av årets Østlandsserie 2018/2019


Da er Østlandsserien over for denne sesongen og det er naturlig med en liten oppsummering. Klubben har for første gang stilt med fire lag, ett i hver av divisjonene 1-2-3-4. Seriesjakken utgjør jo en viktig og engasjerende del av klubbens tilbud til medlemmene, og i årets sesong har totalt 28 medlemmer prøvd seg. Dette utgjør såvidt over halvparten av medlemmene, og er slett ikke så verst!

På klubbens førstelag er vi så heldig stilt at de fleste er meget ivrige, og spiller alle eller nær alle kampene. Dette er selvsagt en fordel for meg som lagleder, men enda viktigere er at dette gjør at vi får en bra lag-følelse og motiverer hverandre til god innsats. Førstelaget endte som nr. 5 av de 10 lagene i 1.div., noe som ikke er mer enn knapt «Godkjent», da vi selvsagt hadde ambisjoner om å spille for kvalifisering til Eliteserien også i år. Tilsammen 8 spillere var innom førstelaget i løpet av sesongen, men stammen var 5 spillere som tilsammen spilte 41 av 45 partier.

Klubbens andrelag havnet etter en dårlig start i nedrykningsstriden, og måtte virkelig kjempe de siste kampene. Dette gikk bra, og laget endte til slutt som nr. 5 av 8. Dette var litt under forventet i og med at laget var rangert som nr. 3 etter gjennomsnitts-rating. For å sette ting litt i perspektiv: Vår avdeling ble vunnet av tredjelaget til SK 1911, som i løpet av sesongen stilte med seks spillere over (og tildels mye over) 2100 i rating. Moss-2 var eneste laget som slo vinnerne. Håper årets sesong gir mersmak og ambisjoner om å hevde seg helt i toppen neste sesong! Til sammen 7 spillere var med på andrelaget denne sesongen.

Tredjelaget spilte i 3.div. avd.B og jeg trodde før sesongstart at vi skulle kjempe helt i toppen med laget vårt med rundt 1800 i gjennomsnitts-rating. Men det ble en veldig tøff sesong, der tilsammen 11 spiller bidro til femteplassen av seks lag. I skrivende stund er det ikke helt avgjort hvor mange lag som rykker ned (det avhenger av opp- og ned-rykk til Eliteserien), men det er nok stor fare for at vi rykker ned som det dårligste femtelaget (færre individuelle poeng enn femtelagene i de andre avdelingene i 3.div.).

Fjerdelaget spilte i 4. div. avd. D, og fikk en tøff sesong, der de til slutt endte sist. Tilsammen 9 spillere var innom laget i løpet av sesongen, med gjennomsnitts-rating rett under 1500. Siden klubben nå har ganske mange medlemmer med rating under 1600, så er det klart at mange av disse ikke fikk mulighet til å være med på et lag denne sesongen. Det var en takknemlig oppgave å være lagleder i og med at som oftest sa de fire første som ble spurt ja til å spille. På den annen side betyr dette at mange medlemmer overhodet ikke ble spurt, noe som selvsagt er synd. Seriesjakk er både moro og sosialt, og burde være et tilbud for «alle».

Fint om medlemmer kommer med tilbakemelding om seriesjakken, det er sikkert mye som kan gjøres bedre!

Mvh Svein Rishovd lagleder Østlandsserien 2018/2019

Postet av: thomasw


Neste side: Klubbinformasjon